Bli medlem i Västerviks Fotbollsförening

Vill du hyra vår lokal?

Västerviks FF startar upp Gåfotboll
2022-08-23 10:42

Under hösten startar vi upp Gåfotboll under ledning av Jan-Peter Brinkby.

Gåfotboll är precis vad det heter, en variant av fotboll där utövarna går istället för att springa.

Titta gärna på nedanstående film för att se hur Gåfotboll går till:

Gåfotboll Youtube

Alla är välkomna oavsett ålder och fotbollskunskap.

Gåfotboll är till för alla!

Angående misshandel på Karstorp igår
2022-08-22 14:20

Många av er har säkert läst i VT om en händelse i samband med en fotbollsmatch på Karstorp igår söndag. Här kommer information om vad som hände:

VFFs U19-lag tog emot Rimforsa i en match som var relativt lugn. Matchen slutade 4-1 till VFF och direkt efter slutsignalen börjar en spelare i Rimforsa misshandla en hemmaspelare helt oprovocerat. Fler spelare från bortalaget springer fram för att slåss och hemmaspelare, ledare och publik gör allt för att förhindra vidare misshandel. I tumultet blir en åskådare som försöker förhindra misshandeln knuffad så illa att han måste köras till sjukhus. Även den misshandlade spelaren fick uppsöka akuten.

Västerviks FF ser oerhört allvarligt på gårdagens händelse och kommer att samverka med polis, Rimforsa och Östergötlands fotbollsförbund så att något liknande inte händer igen. Fotboll ska vara glädje och gemenskap. Tyvärr är min upplevelse att det alltför ofta det slår över till hat och våld. Den utvecklingen måste stoppas av ledare, domare och föräldrar. De personer som drivs av hatet och våldet ska inte ha någon plats inom fotbollen, det måste alla vi med ansvarspositioner inom fotbollen se till.

Jag vill tacka alla spelare och ledare i VFF och åskådare som skötte sig fantastiskt bra och gjorde allt för att förhindra en ännu värre situation.

/ Petter Grönwall

Ordförande i VFF, Tränare i VFFs U19-lag och vittne på första parkett.

Bullerby Cup-seger för F 08 🏆
2022-07-31 22:58

Västerviks dams duktiga flickor födda 08 vann i helgen Bullerby Cup i Vimmerby. I finalen vann tjejerna mot Rosenfors med 2-1.

Ett stort grattis till segern ⚽️✌🏼🥳🤩💪🏽

Ledarnyheter, 25/09 19:09
Fotboll för alla, 19/09 08:36