Det här är VFF
Västerviks FF är en ideell förening med ca 800 medlemmar, de flesta av dem barn och ungdomar, vilket gör oss till en av de föreningar som har flest medlemmar och som anordnar flest aktiviteter för barn och ungdomar i Västerviks kommun.

Antalet medlemmar har ökat med drygt 200 de senaste åren, vilket vi bland annat tror beror på vår värdegrund (VFF-modellen) som syftar till att så många barn och ungdomar som möjligt ska fortsätta spela fotboll så länge som möjligt. Vi arbetar aktivt mot toppning och selektering av barn och ungdomar. Kort och gott: vi är en klubb för alla. Ett mycket fint kvitto på vårt lyckade arbete med barn och ungdomar är att vi i december 2017 utsågs till årets ungdomsförening i Småland.

VFF bedriver en populär fotbollsskola för barn i 6-7-årsåldern. I samarbete med Tjustbygdens Sparbank anordnar föreningen också sommarfotbollsskola under midsommarveckan. Totalt arbetar vi med hundratals barn i våra fotbollsskolor varje år. Vi arbetar mycket aktivt med utbildning av våra ungdomsledare.

Sedan januari 2017 arbetar vi med projektet Fotboll för alla. Tack vare ekonomiskt stöd från Allmänna arvsfonden kan VFF ge ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning möjlighet att uppleva glädje och gemenskap genom fotbollen.

Föreningens representationslag på herrsidan vann 2019 div 4 NO Småland och kommer att, för första gången sedan 2016, spela division 3-fotboll 2020. Damlaget är en sammanslagning tillsammans med IFK Västervik och spelar division 3-fotboll.

Under 2018 återupplivade VFF Västerviks-cupen, en ungdomscup för pojkar och flickor. Cupen har varit vilande under ett antal år, men vi är glada att åter kunna bidra till att barn och ungdomar får härliga sommarminnen från Västervik. Till att börja med har cupen varit en endagscup. Planen är att successivt bygga upp en organisation kring cupen och kanske utöka till två dagar så småningom.

Västerviks FF bedriver en fantastiskt fin verksamhet för barn, ungdomar och vuxna utifrån en värdegrund som alla medlemmar och sponsorer kan vara stolta över att få vara en del av.