Det här är VFF
Västerviks FF bildades 1988 efter en sammanslagning av de båda föreningarna Jenny BK och Västerviks AIS. Klubben har sin bas på Karstorp där klubbhuset är beläget. Föreningen driver också förskolan Bollen som ligger i anslutning till klubbhuset. Man söker plats via kommunen.

Under 2016 hade föreningen 15 lag i spel och träning. Det var ca 660 medlemmar i föreningen. VFF bedriver också fotbollsskola för de yngsta barnen. Under 2015 var 150 barn med i fotbollsskolan.

Damklubben och Jennyiterna är stödföreningar som gör stora insatser.

Västerviks FF har under 2017 startat Fotboll För Alla. Det är ett fotbollsprojekt för personer med funktionsnedsättning. Med stöd från Allmänna Arvsfonden har Fotboll För Alla fått en härlig start och målet att få 30 deltagare första säsongen är uppfyllt.