SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerviks Fotbollsförening
Så många som möjligt - så länge som möjligt
Ledare

Ledarnyheter
 
Start för servering på Karstorp
2022-06-03 11:20

Nu kan vi erbjuda servering vid våra matcher igen!

Förutom att det är trevligt att erbjuda publiken, spelarna och motståndarna fika så ger det även föreningen bra intäkter.

Vid barn- och ungdomsmatcher kan vi erbjuda en enklare servering av kaffe, dryck, fikabröd och choklad.

Vid cuper eller matchsammandrag kan vi förutom fikaservering erbjuda varmkorv med bröd.

 

Allt material till serveringen finns i köket på kansliet och det är bra om ni kan engagera föräldrar att ordna med serveringen före er match. Ingen behöver baka eller inhandla något utan allt finns och fylls på under veckorna.

Tanken är att det ska vara enkelt att ta med fikaserveringen ut till planen där matchen spelas. Fikat packas i backar för att skydda mot regn och blåst m.m. och körs ut på vagn. 

 

All betalning sker med swish och prislista och swishnummer finns i backarna.

 

Om ett annat lag har match efter så kan de ta över fikavagnen på plats. 

 

En instruktion för hur serveringen ska skötas finns i köket i kansliet.

 

Om man vid cuper vill servera varmkorv med bröd så finns kokplatta och gryta i kansliets kök. 

OBS! Om man behöver använda klubbhuset vid cuper och matchsammandrag måste man boka lokalen via Dennis Johansson på 070-9494275 (så att det inte krockar med uthyrning).

 

Har ni frågor så kontakta Barn- och ungdomssektionen (bus@vasterviksff.se).

 

 

/Barn- och ungdomssektionen

Försäljning rabatthäften 2022
2022-05-22 07:34

Gäller alla seriespelande lag, dvs från pojkar/flickor födda 2012 och äldre.

 

Mailet har gått ut till ledare i alla lagen. Det är upp till ledarna att se till så att eventuella samordnare får tillgång till informationen.

 

Det är dags att dra i gång årets försäljningsaktivitet. Liksom tidigare år fortsätter vi med våra rabatthäften som är en viktig inkomstkälla för föreningen. Detta är den enda försäljningen 2022 som adminstreras via föreningen. Det är upp till lagen själva om de, utöver rabattehäftena, vill dra in mer intäkter på annat sätt.

 

Häftena säljs av alla seriespelande lag och varje spelare får 5 häften var att sälja, dock max 5 häften per hushåll. Vi har försökt tilldela häftena den äldste spelaren i varje familj. Har någon familj fått dubbel uppsättning häften är det bara att lämna tillbaka. Vill någon spelare ha ytterligare häften är det bara att meddela någon av oss i styrelsen så fixar vi fram det så långt lagret räcker.

 

Är det personer inom laget som har svårt att sälja sin del vill vi att laget som helhet försöker sälja alla tilldelade häften.

 

Respektive lag erhåller 35 kr per sålt häfte till sin lagkassa.

 

Häftena kan hämtas på övervåningen i klubblokalen måndagen den 23:e resp tisdagen den 24:e maj mellan 17:30-18:00.

 

Varje lag ansvarar för att hålla koll på att sina häften blir sålda och redovisade. Spelarna betalar in försäljningen på det sätt som laget har meddelat. Laget redovisar sedan in sin totala försäljning genom att betala in en klumpsumma märkt ”Rabatthäften P/F lag xx” till bankgiro 5410-1118. Om laget har lagkonto i VFF:s regi behålls 35 kr per sålt häfte på lagkontot. 

 

Utöver inbetalningen ska varje lag skicka ett mail till kansli@vasterviksff.se med följande info:

 

Lag

Sålda häften: xx st

Sålt värde : xx kr

Behålls på ev lagkonto: xx kr

Betalning till bankgiro: xx kr

 

Rabatthäftena ska vara redovisade senast den 31:e augusti.

 

Lycka till med försäljningen!

 

Styrelsen Västerviks FF

Domarlista våren 2022
2022-05-08 08:25
Klicka på bilden för att se den större. Eller klicka på länken i texten för att komma till pdf-filen.

Kontakta domaren ett par dagar före match för att stämma av alla detaljer.

 

Kom ihåg att vi behöver hjälpas åt att stötta våra domare så att de vill fortsätta utvecklas och fortsätta döma.

 

Kom också ihåg att vi ska flytta bak målen ett par meter även efter match så att gräset kan klippas.

 

Domarlistan finns som pdf i Ledarmanual/Dokument här. Där är upplösningen bättre.

 

Alla tillgängliga domare under våren 2022 finns som pdf tillsammans med sina telefonnummer i Ledarmanual/Dokument här.

 

Planskissen med vad de olika planerna på Karstorp heter finns som pdf i Ledarmanual/Dokument här. Det enda som skiljer mot 2021 är att 5-mot-5 planerna och 7-mot-7 planen bakom squashhallen har bytt plats.

 

/Barn- och ungdomssektionen

Utdrag ur belastningsregistret 2022
2022-04-29 09:49

DETTA GÄLLER SAMTLIGA LEDARE I VÄSTERVIKS FF

 

Från och med 1 januari 2020 ska föreningar begära ut begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för personer som anställs, har uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn.

Registerutdraget ska göras även för ledare och ungdomsdomare i åldern 15-18 år. Dessa kan behöva målsmans hjälp med begära ut utdraget.

 

En registerkontroll från belastningsregistret är till för att stärka barns och ungas skydd mot sexualbrott och andra grova brott. Men det är endast en del av underlaget för att bedöma om en person är lämplig för att arbeta med barn.

 

Föreningen är ansvarig för att kontrollen genomförs. Det är ledarens ansvar att begära ut handlingen och föreningen ska kontrollera och dokumentera att kontrollen har genomförts. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen. Att begära in utdragen är en del av ett förebyggande arbete och ska gälla lika för alla, oavsett hur länge personen har verkat i föreningen eller hur väl man känner varandra.

 

Om en ledare inte visar upp ett registerutdrag riskerar man att stängas av från föreningens verksamhet.

 

För säsongen 2022 skall registerutdraget visas upp den 23:e - 25:e maj på kansliet mellan kl. 18:00 - 19:30. Det är ok att en ledare i varje lag tar med övriga ledares utdrag och visar upp. Ledare som tillkommer senare under säsongen visar upp sitt utdrag för någon av nedanstående personer.

 
Registerutdraget begärs enkelt ut med BankID genom denna länk:
 

Följande personer har rätt att kontrollera registerutdragen samt dokumentation av kontrollen och självfallet kan vi även svara på eventuella frågor:

BUS: Hanna Berg, Maja Vindskär, Henrik Arkåsen

Styrelsen: Petter Grönwall, Daniel Karlsson

 

/ Styrelsen och BUS för Västerviks FF

Domarlista tom 2022-05-08
2022-04-27 22:28
Klicka på bilden för att få den mer högupplöst.

Kontakta domaren ett par dagar före match för att stämma av alla detaljer.

 

Kom ihåg att vi behöver hjälpas åt att stötta våra domare så att de vill fortsätta utvecklas och fortsätta döma.

 

Kom också ihåg att vi ska flytta bak målen ett par meter även efter match så att gräset kan klippas.

 

/Barn- och ungdomssektionen

Info inför start på Karstorp!
2022-04-27 16:06

Start matcher och träning på Karstorp

Matchspelet startar helgen vecka 17 och träning vecka 18 på Karstorp.

 

Ungdomsdomare

Ungdomsdomare är under utbildning och Henrik Arkåsen ser till att det finns domare till helgens matcher. Efter det kommer en domarlista till kommande matcher att läggas ut på hemsidan.

 

Heja Fotboll och Grönt kort

Nu när vi får ha publik igen vill vi göra en omstart med Heja Fotboll och Grönt kort. Alla föreningar ska följa SmFF:s koncept Heja Fotboll för att verka för god stämning vid våra fotbollsmatcher. Praktiskt innebär det att en ledare eller förälder samlar lagen, domare och publik före match och hälsar välkommen och läser upp budskapet i Heja Fotboll. Grönt kort är en satsning för att uppmuntra till fair play i barn- och ungdomsfotbollen. Kortet delas ut av motståndarlagets ledare till en spelare i vardera lag som utmärkt sig på ett schysst sätt. Stäm av med motståndarlaget om de vill använda sig av grönt kort vid er match.

 

Spelarförteckning och matchrapportering 

Före match ska spelare och och ledare som deltar läggas in i Fogis. Men från och med i år kommer matchrapportering endast skötas digitalt genom Fogis. Den pappershantering som tidigare funnits slopas alltså. Därför är det extra viktigt att innan match lägga till er matchtrupp med spelare och ledare samt se till så att allt stämmer. Matchresultatet kan som tidigare rapporteras i Fogis eller sms:as in.

 

Domarkvitton

Fyll i en domarkvitto med matchnummer, vilka lag som möts och domarens namn och fullständiga personnummer. Om det är domarens första match ska även domarens bankkontouppgifter fyllas i. Glöm inte att kvittot ska vara underskrivet av ansvarig ledare. Domarkvitto finns på ovanvåningen i klubbhuset och ska ifyllt lämnas i avsett fack på samma ställe.

 

Flytt av mål efter träning och match

Efter avslutad träning eller match är det lagets och ledarnas ansvar att flytta målen några meter bakom mållinjen för att gräsklippning ska kunna ske.

 

Ledarmanualen på vår hemsida

Mycket av det som vi informerar och påminner om här i mailet finns i vår Ledarmanual på vår hemsida. Här är länk till kapitlet som handlar om våra matcher:

http://www.vasterviksff.se/sida/?ID=318182

Kolla runt lite mer för här finns en del nyttig information!

 

Omklädningsrum herrlaget samt bokning av VO:s omklädningsrum

Herrlaget använder det innersta omklädningsrummet till höger som sitt “hemma omklädningsrum” under veckorna, men vi kan använda det under helgerna vid match. Om det finns behov av fler omklädningsrum så går det att boka i VO-s lokaler via kommunens lokalbokning.

 

Föreläsning 10 maj

SmFF inbjuder till en digital föreläsning om hur man bemöter barn och ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser (Asperger/ADHD mm) 10 maj kl. 18:00-19:30. Föreläsningen är kostnadsfri och anmälan görs via denna länk:

https://www.smalandsfotbollen.se/nyheter/2022/03/valkommen-till-en-digital-forelasning-for-foreningar-om-adhd-asperger-och-de-vanligaste-npf-diagnoserna/

Vi ses snart på Karstorp!

 

Hälsningar Barn- och ungdomssektionen

Ukrainska flyktingar - tips
2022-04-13 13:41

Med anledning av kriget i Ukraina har det kommit flyktingar till Västervik. Antalet kommer med stor säkerhet att öka med tiden. Flera ukrainska barn har redan hittat till fotbollen och oss i VFF, vilket förstås är jättekul. Det ger dem en meningsfull fritid och möjligheten att glömma bort den hemska situationen i hemlandet för en stund.

 

Igår var jag på ett möte med Västerviks kommun där flyktingsituationen diskuterades. Där kom det fram ett tips till er som tar emot ukrainska barn i lagen: Rädda Barnen kan hjälpa till med pengar om det behövs. Det kan vara pengar till exempelvis skor, klubbkläder eller medlems- och träningsavgift.

Om ni vill kontakta Rädda Barnen finns en lokal kontaktperson: Ingalena Josefsson, 073-420 68 17 eller ingalena.josefsson.isgatan@gmail.com.

 

Med vänliga hälsningar 

Petter Grönwall 

ordförande 

Planskiss Karstorp 2022
2022-04-08 20:49

Förutom att planerna nedanför squashhallen har bytt plats (5v5 har bytt med 7v7) ser planerna på Karstorp likadana ut 2022 som de gjorde 2021 enligt denna skiss.

 

/Barn- och Ungdomssektionen

Träningstider Karstorp 2022
2022-04-08 20:40

Så här ser fördelningen av träningstider ut på Karstorp säsongen 2022.

 

Planerna ser likadana ut 2022 som de gjorde 2021 enligt skissen i nästa nyhet.

 

Har ni frågor eller funderingar maila bus@vasterviksff.se.

 

/Barn- och Ungdomssektionen

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Västerviks FF, 04/06 10:55 
Västerviks FF, 17/04 19:29 
Västerviks FF, 16/04 08:58 
Västerviks FF, 11/03 11:32 
Västerviks FF, 07/02 14:06 
 
Samarbetspartners
Instagram
Facebook