SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerviks Fotbollsförening
Så många som möjligt - så länge som möjligt
Ledare

Ledarnyheter
 
Ledarkläder 2024
2024-02-13 19:50

Hej barn- och ungdomsledare!

Inför kommande säsong gäller följande upplägg kring ledarkläder. Klubben bekostar ledaroverall och ledartröja till nya ledare och befintliga ledare vid behov.

När det gäller overall kan man beställa jackan, Tiro23 TR JKT och byxa Tiro23 TR Pant. Gällande ledartröjan är det Entrada23 JSY. 

 

Innan besöket på Intersport mejlas önskemål till mackegus@hotmail.com så informeras Intersport löpande vilka ledare som kommer att besöka dem för beställning och om det avser ledaroverall, tröja eller båda. Det räcker med namn och lag i mejlet vid beställning.

 

Ovan ser ni aktuellt utbud av ledarkläder hos Intersport inför kommande säsong.

 

Inventering behov av matchställ senast 1 mars
2024-02-11 16:53
Hej på er!

Vi står nu inför en ny fotbollssäsong. Barn och ungdomssektionen behöver därför göra en inventering av de matchställ klubben har till sin ungdomsverksamhet.

Med anledning av detta behöver samtliga matchställ finnas i förrådet på Karstorp senast 2024-03-01.

 

Mail behöver även skickas till mackegus@hotmail.com senast datumet ovan med antal seriespelande lag per åldersgrupp, önskemål om tröjor/lag och storlek på tröja, byxa och strumpor för att vi så långt som möjligt ska kunna tillgodose alla seriespelande lags behov.

 

Fundera även över behovet av kortbyxor och strumpor. I vissa lag verkar barnen/ungdomarna införskaffat egna kortbyxor och strumpor som matchar klubbens matchställ. Notera i mejlet om det räcker med tröjor och ett par kortbyxor och strumpor som reserv.

 

Kontaktuppgifter,
Marcus Gustafsson
Mobil: 070-68 55 124
Mejl: mackegus@hotmail.com

 

 

Uppdatering av VFF-modellen
2024-01-23 18:31

Hej alla fantastiska ungdomsledare!

 

Under vintern har styrelsen i samarbete med Barn- och ungdomssektionen arbetat om VFF-modellen. Innehållet i detta dokument ska genomsyra föreningens arbete med barn och ungdomar i det dagliga arbetet och utgör vår gemensamma vägledning kring bland annat värderingar, träning, matcher, förväntningar på personer i och runt verksamheten. Det är mycket viktigt att samtliga ledare läser igenom det här och har kunskap om innehållet!

 

I den nya versionen klargörs bland annat skillnaden på nivåanpassning och toppning och hur man kan tänka kring detta som ledare i VFF. Dessutom har ett stycke för vägledning vid mycket stora årskullar adderats.

 

Vägledande för VFF-modellen är vår målsättning att så många barn och ungdomar som möjligt ska spela fotboll så länge som möjligt. Den är beslutad av styrelsen i januari 2024.

 

Tillfälle att diskutera och ställa frågor kring innehållet i VFF-modellen kommer att ges på en ledarträff för ledare i barn- och ungdomslagen före utesäsongen drar igång på allvar.

 

Du hittar VFF-modellen under Dokument på hemsidan eller under Ledare-fliken

 

Med vänliga hälsningar

 

Styrelsen i VFF genom ordförande Petter Grönwall

Tränarutbildningar 2024
2024-01-23 09:56
Tränarutbildningar lägger grunden för att kunna bedriva en bra fotbollsverksamhet. De hjälper oss tränare skapa en miljö som utvecklar spelarna och gör att så många som möjligt fortsätter spela så länge som möjligt. Utbildningarna brukar också vara mycket uppskattade av de ledare som går dem.  

 

Klubbens målsättning är att

  • alla tränare (både de som planerar träningarna och de som stöttar som hjälptränare) ska ha gått åtminstone spelformsutbildningen för lagets spelform (3-mot-3, 5-mot-5 etc).
  • de tränare som planerar träningarna ska ha gått tränarutbildningar enligt fölande:
    • 3-mot-3 och 5-mot-5: SvFF D
    • 7-mot-7 och 9-mot-9: UEFA C
    • 11-mot-11: UEFA B

Naturligtvis är det positivt för spelarna ju fler tränare det är som utbildat sig över spelformsutbildningarna.

 

Under 2024 finns bland annat nedanstående utbildningar i närområdet.

 

Spelformsutbildningar:

Dessa sker digitalt och det finns ett antal datum att välja mellan för varje spelform.
Se https://www.smalandsfotbollen.se/utbildning/ för vilka datum din spelformsutbildning år. Anmälan görs på samma sida.

 

SvFF D:

Genomförs under våren i Västervik. Första modulen (8:30-17:30 under 21/4) är på Örbäcken och den andra modulen (8:30-17:30 under 19/5) är på Karstorp. Anmälan görs genom att klicka sig fram till utbildningens länk på https://www.smalandsfotbollen.se/utbildning/. Skicka sedan ett mail till fredrik.b.dunge@gmail.com.

 

UEFA C:

Genomförs under hösten med en helg i Västervik, en modul kvällstid digitalt hemifrån och sedan en helg i Vimmerby. Första modulen (8:30 – 17:30 under 17-18/8) är i Västervik hos IFK Västervik på Örbäcken och den andra modulen (8:30-17:30 under 16-17/11) är i Vimmerby. Intresseanmälan görs än så länge till fredrik.b.dunge@gmail.com, mer information kommer längre fram under säsongen.

 

/Barn- och ungdomssektionen i VFF

Dags att anmäla fotbollslag till seriespel 2024
2024-01-08 13:50

Hej ledare i VFF,

Mail om att anmäla fotbollslag till seriespel 2024 har nu skickats ut av Smålands fotbollförbund.

 

För lag som har deltagit i seriespel tidigare görs detta i FOGIS. Du som ansvarig för laget loggar själv in i FOGIS och klickar på fliken Lag så ser du ditt lag. Kontrollera informationen om kontaktpersoner med mera och anmäla sedan. Mer information och manual finns på Smålands fotbollsförbund hemsida: https://www.smalandsfotbollen.se/tavling/barn-och-ungdom/seriespel/

 

Smålands fotbollförbund har också tagit fram Smålandsboken där många frågor besvaras.

 

För lag som inte deltagit i seriespel tidigare (flickor och pojkar 2014) kommer separat utskick. Barn födda senare än 2014 spelar inte serie 2024.

 

Alla lag från Västerviks FF ska vara anmälda senast söndagen 21:e januari.

 

Behöver ni hjälp med FOGIS kontakta:

VFF:s Barn- och ungdomssektion (BUS) på bus@vasterviksff.se

eller 

Hampus Haglund på Smålands fotbollförbund: 

hampus.haglund@smalandsfotbollen.se

 

//VFF:s Barn- och Ungdomssektion

Extra pengar till laget?
2023-10-28 10:32

Företaget Batteribossen har kontaktat VFF för att höra om vi vill tjäna extra pengar genom att dela ut reklam för dem. Om ni i laget sparar pengar till något kan ni kontakta Anton på Batteribossen på telefonnummer 072 341 80 90. Laget tjänar 2500 kr per kontrakt, lite oklart hur mycket jobb det är per kontrakt. Men det får man reda på om man kontaktar företaget.

 

Pengarna laget tjänar går oavkortat till ert lag.

Avslutningar för våra ungdomslag
2023-09-11 07:00
Tiden går fort och snart är ytterligare en fotbollssäsong avslutad. Västerviks FF uppmuntrar alla våra lag att ha någon form av avslutning tillsammans. Vi anordnar ingen gemensam avslutningsaktivitet.
 
Klubben bekostar medaljer eller motsvarande till spelarna. Varje lag sköter sin egen beställning. Företagen på länkarna nedan har bra produkter. Kostnaden redovisas sedan till kassören.
OBS! Inga utsvävningar utan endast enkla medaljer/plaketter.
 
(använd koden SMALAND442 vid beställning för 10 % rabatt)
 
 
Till förtäring eller andra aktiviteter används respektive lagkassa. Har ni inget eget konto så kan ni kontakta kassören Carl-Johan Nirbrant (cajnir@gmail.com) för aktuellt saldo.
 
För de yngsta lagen, (Fotbollsskola 16/17), P/F15 och P/F14, som ännu inte har någon lagkassa bekostar klubben avslutningen. Kostnaden får max uppgå till 50 kr per barn.
 
Kvitto och beskrivning av kostnader lämnas i kassörsfacket på övervåningen i klubbhuset.
 
/ Styrelsen
Snart konstgräs på Karstorp
2023-09-02 20:00

Här kommer lite info som förberedelse på vad som kommer att hända nere på Karstorp:

 

Upphandling av en ny 11-manna konstgräsplan pågår. Pga det kommande ishallsbygget på Bökensved är kommunens plan att flytta konstgräset till Karstorp. Konstgräset kommer att ligga framför den stora parkeringen där det idag ligger en 11-mannaplan och en stor 9-mannaplan. Konstgräset kommer att ligga åt andra hållet, längs med parkeringen. 

 

Nyligen sprejade man markeringar i gräset som visar var hörnen på stängslet kommer att vara. Det ser ut att bli en ganska stor gräsyta över bakom konstgräset mot skogen. Där bör vi få plats med tex två 7-mannaplaner.

 

Som ersättning för den gräsyta VFF förlorar kommer kommunen förstora och rusta upp Nyhagen längst bort på fältet. Inom några veckor börjar arbetet där med att ta ner träd vid planen. Man ska också dränera och plana ut ytan som idag lutar en del. 

Tidplanen är fortfarande osäker. Allt beror på hur snabbt upphandlingen går och hur sträng vintern blir. Vi får dock vara förberedda på en del störningar nästa säsong då bygget förhoppningsvis kommit igång. Kommunen har lovat att VFF ska få använda tex Gymnasieplanen och C-planen på Bökensved i väntan på att allt blir klart. 

Jag uppdaterar er när vi får ny information. I god tid får vi också sätta oss tillsammans med Barn-och ungdomsutskottet och fundera på hur vi bäst ska nyttja gräsytorna på Karstorp.

 

Med vänliga hälsningar 

Petter Grönwall 

Ordförande i VFF 

💛🖤

Info om planbokningar 28/6-2/7
2023-06-28 23:30

I samband med Västervikslägret är vissa planer på

 Karstorp bokade - se info från kommunen nedan:

 

Hej!

Åter dags för det återkommande ”Västervikslägret” via Smålands Fotbollsförbund

denna vecka  mellan 28/6 – 2/7 (on-sö). Två stycken 11-manna på Karstorps- och

två stycken 11-manna planer på Örbäckens IP är därmed bokade. På övriga lediga

ytor går det givetvis bra att vara på under denna tid.

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Samarbetspartners
Instagram