SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerviks Fotbollsförening
Så många som möjligt - så länge som möjligt

VFF:s Spelarutbildningsplan och nationella spelformer

VFF:s Spelarutbildningsplan (SUP)

Vår SUP är utarbetad utifrån SvFF:s spelarutbildningsplan och föreningen rekommenderar alla ledare att följa den. Vår SUP finns som PDF-fil under fliken "Dokument" eller här: VFF:s Spelarutbildningsplan

 

På SvFF:s hemsida finns mycket mer material kring spelarutbildning, se länk: https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/fotboll/tranare/spelarutbildning/svffs-spelarutbildningsplan/spelet/

 

På Fotbollsportalen finns mer material för ledare kring träning och övningar, se länk:

https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/fotboll/tranare/

 

Om man går SvFF:s tränarutbildningar får med ta del av denna information men vem som helst kan skapa ett eget konto och få tillgång till fördjupad information.

 

Trygg Fotboll och VFF:s Stödgrupp för ledare

VFF strävar efter att skapa en trygg miljö för alla medlemmar men det kan det aldrig uteslutas att någon blir utsatt för någon typ av övergrepp inom, eller utanför, föreningen. Det kan också finnas problem i grupper och lag eller inträffa särskilda händelser som påverkar tryggheten. Som hjälp vid sådana situationer finns ett flödesschema i vår SUP att följa för man ska veta hur man ska agera inom föreningen.

För ledare finns VFF:s stödgrupp dit alla ledare kan vända sig vid alla typer av problem, situationer eller frågor som man inte kan lösa inom sitt lag.

 

Föreningens kontaktpersoner i trygghetsfrågor samt VFF:s stödgrupp:
Maria Gyris      maria.gyris@gmail.com        073-5620176
Hanna Berg     hannabergs@hotmail.com   070-3544835 

 

Fotbollens Spela Lek och Lär

Fotbollens spela, lek och lär (FSLL) beskriver inriktningen för svensk barn- och ungdomsfotboll och de värderingar som all fotboll ska stå för. Barnfotboll definieras som all fotboll till och med 12 år och ungdomsfotboll som all fotboll mellan 13 och 19 år. Syftet med FSLL är att alla fotbollsföreningar ska ha en gemensam tanke med sin verksamhet – en tanke som utgår från fem riktlinjer:

- Fotboll för alla

- Barn och ungdomars villkor

- Fokus på glädje, lärande och ansträningning

- Hållbart idrottande

- Fair Play

Se mer om FSLL här: Fotbollens Spela Lek och Lär

 

Nationella spelformer

Barn- och ungdomsfotbollen är organiserad i olika spelformer beroende på ålder, från 3 mot 3 till 11 mot 11. Match och spelform är viktiga delar av spelarutbildningen i barn- och ungdomsfotboll. I arbetet med spelformer har den övergripande tanken varit att bland annat tydliggöra matchens betydelse och planens yta i kombination med antalet spelare.

 

Se mer information om spelformerna här:  Nationella spelformer

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Västerviks FF, 10/05 14:44 
Västerviks FF, 21/04 17:57 
Västerviks FF, 31/03 19:24 
Västerviks FF, 21/11 16:14 
Västerviks FF, 30/08 15:50 
 
Samarbetspartners
Instagram