SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerviks Fotbollsförening
Så många som möjligt - så länge som möjligt

Information till föräldrar inför utesäsongen 2022 
2022-05-05 21:34

Västerviks fotbollsförening P10  2022-05-05

 

MÅL: Vårt mål med fotbollsträningen är att det ska vara roligt och att killarna ska utvecklas som fotbollsspelare och lagkamrater. Förra året såg vi stor utveckling hos våra spelare och det ska bli spännande att möta alla spelare ute igen. Även år har vi förväntningar på att våra spelare anstränger sig, kämpar och försöker att göra sitt bästa på varje träning och match. Killarnas inställning är viktig för oss ledare men också för alla andra spelare i gruppen. Vi vill skapa en positiv och peppande miljö där våra spelare jobbar tillsammans för varandra i laget, vågar ta för sig och testa nya svårare uppgifter även om man ibland misslyckas och det blir fel. Det viktigaste är att man har viljan att försöka - då kommer man också utvecklas och blir bättre! 

 

ORGANISATION I P10: I år fortsätter vi med två lag: gula och svarta laget och vi tränar samma dagar och tider men på olika platser på Karstorp. GULA LAGET tränar på planerna nedanför Squashhallen. Ledare GULT: Hanna Berg (kontaktperson), Christian Nylén, Magnus Thörnwall, Daniel Johansson, Fredrik Broberg och Thomas Holmgren. SVARTA LAGET tränar på planerna på "Hyllan" (planerna bort till vänster om man står på parkeringen). Ledare GULT: Maja Vindskär (kontaktperson), Mathias Berg, Richard Sjöström, Marcus Grimerö. Även föräldrar kommer att vara hjälpledare.

Vi samarbetar mellan lagen och lag sammansättningen kan ändras om vi anser att det behövs.

 

OM FÖRENINGEN OCH BARN- OCH UNGDOMSSEKTIONEN

All barn- och ungdomsverksamhet organiseras av Barn- och ungdomssektionen (BUS) och den består av 9 ledare från våra olika barn- och ungdomslag. Från P10 är Hanna och Maja representanter i BUS som ordnar med allt kring ledaranskaffning, ledarutbildning, domareutbildning och tillsättning av domare till matcher, planering av planer, träningstider och matcher, inköp och samordning av material till lagen (bollar, västar, matchställ m.m), information till ledare, uppdatering av hemsidan och administration/support kring Sportadmin och Fogis (SvFF:s system för matcher). BUS arbetar också med utveckling av föreningen tillsammans med styrelsen, t.ex framtagande av arbetssätt och rutiner inom föreningen, uppdatering av VFF-modellen och framtagande av Spelarutbildningsplan.

 

VFF-MODELLEN: I år har föreningen omarbetat och uppdaterat VFF-modellen som är VFF:s policy för barn- och ungdomsfotbollen. Den omfattar såväl hur föreningen och ledare ska verka, men även vad föreningen förväntar sig av våra spelare och föräldrar/anhöriga. Det är viktigt att ni föräldrar och även våra spelare är insatta i hur vi tänker kring fotbollsverksamheten och att vi samverkar för att fotbollsspel i VFF ska vara positivt och roligt för alla! Det är också viktigt att både föräldrar och spelare är medvetna om att vi ledare gör detta helt ideellt för att vi vill att pojkarna ska få spela fotboll. Om vi märker att det blir problem, man inte följer regler eller beter sig illa så kommer vi prata med er föräldrar och be om hjälp. Läs VFF-modellen på vår hemsida vasterviksff.se!TRÄNINGSTIDER: Träningsdagar utomhus från maj till och med september: tisdagar och torsdagar kl. 18:30-20:00 på Karstorp. Vi kommer inte att kalla till träningar, det är bara att komma på träningen utan att föranmäla sig. Om det blir några förändringar med träningarna (t.ex inställt eller annan tid) så meddelas det via mail. Det är bra om spelarna är på plats ca 10 minuter före utsatt träningstid så att vi kan starta träningen i rätt tid. Innan träningens start ska alla spelare anmäla sig hos Hanna eller Maja så bockar vi av närvaron. OBS! Vi ber er att lämna och hämta era barn på stora parkeringen och inte längs med Vassbäcksvägen. Detta är en säkerhetsfråga då den vägen är smal och vi vill minimera olycksrisken. Träningarna och matcherna har sommaruppehåll under juli.

 

INFORMATION: Information kommer att ges via mail till er föräldrar men även vid ett föräldramöte i början av maj. På VFF:s hemsida P10 (www.vasterviksff.se) finns också information som berör P10. Det är viktigt att ni meddelar oss om ni byter telefon- och mobilnummer eller mailadress. I gratisappen Sportadmin Medlemsapp kan ni se våra utskick, våra matcher och enkelt svara på kallelser, så den rekommenderar vi att ni laddar ner.

 

SPELARINTYG: Nya spelare i P10 ska skriva under ett spelarintyg där spelaren och förälder godkänner att spelaren registreras i Svenska Fotbollsförbundets system inför seriespel. Denna blankett kommer att mailas ut till nya spelare och ska lämnas till Maja eller Hanna så snarts som möjligt. 

 

SERIESPEL: Under 2022 är P10:s gula och svarta lag anmälda till seriespel i olika serier och seriestart är första helgen i maj och avslutas i början av oktober. Det blir en match en gång i veckan per lag och i möjligaste mån på helgerna. Vi kommer se till att alla spelare som tränar regelbundet får spela ungefär lika många matcher och till match kallas ca 10-13 spelare. Även i år spelar vi 7 mot 7 med matchtid 3x20 minuter. Datum och tider för våra matcher finns på vår hemsida eller i Sportadmin Medlemsapp.

 

Matchplanering: Cirka 10-12 dagar före match mailas info om vilka spelare som ska spela samt tvätta matchställ och skjutsa till bortamatch. De spelare som är uttagna till matchen får en kallelse till match och den kallelsen MÅSTE besvaras absolut senast måndag kl 23:59. Så fort någon tackar nej till att spela match så kallar vi in ersättare. Meddela också om ni vill skjutsa till bortamatch. 

 

Återbud före match: Om man på matchdagen blivit sjuk eller skadad SKA man ringa eller smsa lagets kontaktpersoner direkt på morgonen. Svarta laget: Maja (076-6225152) Gula laget: Hanna (070-3544835) 

 

På matchdag: På matchdagen samlas vi i god tid vid klubblokalen och vid bortamatch åker vi tillsammans. Detta ska spelaren ha med till match: fotbollsskor, benskydd, namnmärkt vattenflaska, handduk och mellanmål (t.ex smörgås, frukt) att äta efter bortamatch. Vi stannar inte på gatukök utan äter medhavd mat. Klubben står för matchställ och vi byter om och duschar i omklädningsrummet efter match.

 

HJÄLP FRÅN FÖRÄLDRAR 

Samåkning: Vid bortamatch åker vi med tre-fyra bilar och då kommer två-tre föräldrar behöva hjälpa till att skjutsa. Fler föräldrar får gärna köra om man vill åka enskilt eller för att följa med och titta på matchen. Att skjutsa andras barn är ansvarsfullt och vi ledare uppmanar alla att köra med gott omdöme, vara ute i god tid och följa trafikregler. Vi åker i samlad trupp med ledaren först till bortamatcher. 

 

Publik vid matcher: Vi uppmuntrar er att vara publik på våra matcher och stötta vårt lag. Det är viktigt att vi alla tar ansvar för att skapa god stämning på våra matcher för spelare, ledare, domare och publik, se VFF-modellen och Smålands Fotbollsförbunds koncept  "Heja Fotboll". Domare vid våra matcher är ungdomar från VFF och för vissa är det första gången de agerar domare och vi behöver därför stötta dem i sin uppgift. 

 

Fikaservering vid hemmamatcher: Nu när vi får ha publik igen vill föreningen att vi ska återuppta fikaservering vid matcher på Karstorp. Allt är inte färdigplanerat om serveringen än, men målet är att det ska vara enkelt och att några föräldrar i samband med match brygger kaffe och tar fram fikabröd, godis och dricka och kör ut på vagn till matchplanen. Betalning sker via swish och överskottet går till föreningens barn- och ungdomsverksamhet.

 

Tvätt av matchställ: Efter varje match ska matchställen tvättas så snart som möjligt och tvättansvarig meddelas inför varje match. Matchställen ska sedan tillbaka till klubbhuset vid nästa träning och lämnas till någon av ledarna. 

 

FÖRSÄLJNING: Alla seriespelande lag ska hjälpa till med försäljning som ger behövliga intäkter till lagkassan och klubben. Under 2022 är det rabattkuponghäften som ska säljas. Vi återkommer om mer information senare.

 

BOLLKALLAR: Alla yngre lag hjälps åt med att vara bollkallar/bollisor på vissa matcher. Vi behöver vara 6-8 bollkallar och några föräldrar som hjälps åt med bl.a entrén och kiosken. Datum för våra bolkallematcher finns i vår kalender på hemsidan eller i Sportadmin Medlemsapp. Kallelse kommer också att skickas och det är viktigt att ni svarar på den. 

 

SOMMARFOTBOLLSSKOLA: Under vecka 25 (måndag-onsdag) anordnar VFF i samarbete med Tjustbygdens Sparbank sommarfotbollsskola för barn från förskoleklass till åk 6. Mer information samt anmälningslänk finns på VFF:s hemsida. OBS! Sista anmälningsdag är fredag den 6 maj!

 

MEDLEMSAVGIFT OCH TRÄNINGSAVGIFT: Avgifterna kommer på faktura till er och betala den så snart som möjligt så att försäkringen gäller samt att spelaren får representera föreningen vid seriespel. Medlemsavgiften är 500 kr för aktiva medlemmar och 900 kr för familj. Träningsavgiften är på 500 kr per spelare. Medlemmar är försäkrade i Folksam och här ingår rådgivningstjänsten “Råd och vård för idrottsskador”.

 

KLUBBKLÄDER: Om man vill så finns det möjlighet att köpa VFF:s klubbkläder på Intersport. Det är absolut inget tvång, men kan vara kul för klubbkänslan. Se mer och beställ på vår hemsida www.vasterviksff.se under "Klubbshop". 

 

KONTAKTUPPGIFTER: Gula laget: Hanna Berg: mail: hannabergs@hotmail.com eller mobilnr: 070-354 48 35 Svarta laget: Maja Vindskär: mail: maja.vindskar@gmail.com eller mobilnr: 076-622 51 52 

Hör av er om ni har frågor! 

                                                                                                         Ver. 4 2022-05-05


Nyhetsarkiv
2022-04-24 21:28
Om inneträningen2022-03-31 10:46
Utesäsongen är slut2021-10-07 15:43
Sommaruppehåll2021-07-07 17:38
Matchspel för P102020-04-28 18:20
Inomhusträning P102019-10-07 08:33
 
Samarbetspartners
Instagram
Facebook