SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerviks Fotbollsförening
Så många som möjligt - så länge som möjligt

Information kring matcher

 

Ungdomsdomare
Domare till alla matcher i barn- och ungdomsserierna är ungdomar från vår egen förening. VFF ser att rollen som ungdomsdomare är en naturlig del av spelarnas egen utveckling. Ungdomarna lär sig att förstå domarens roll och utöva kunskaperna genom att döma de yngre årskullarna i föreningen. 

 

Domarutbildningen genomförs när spelarna är 14-15 år och anordnas varje vår av Barn- och ungdomssektionen (BUS). Ansvarig är Henrik Arkåsen.


Tillsättning av domare vid seriespel sköts av BUS och schema och kontaktuppgifter läggs upp under fliken "Dokument".

Domarkvitto och aktuella ersättningar till domare finns under fliken "Dokument" i mappen "Information kring matcher" eller här i länkarna:

 

Domarkvitto

Domarersättning 2023

 

 

Rutiner vid match

Bjud in domaren i god tid, enklast genom ett sms. Kontaktuppgifter till ungdomsdomarna finns på hemsidan. Bjud in bortalaget i god tid och stäm av matchtiden.

Registrera i FOGIS eller appen Min Fotboll vilka spelare och ledare som ska vara med på matchen. Men är det mycket viktigt att innan match lägga till er matchtrupp med spelare och ledare samt se till så att allt stämmer. Om lag inte lägger in sin matchtrupp eller rapporterar resultat kommer det krävas in i efterhand av Smålands FF och detta gäller alla seriematcher, även de serier som inte har tabellräkning.

 

Nycklar till bortalaget - I materialförrådet på övervåningen i klubbhuset hänger två nycklar till omklädningsrummen som kan lånas ut till ledare från bortalaget vid match. Viktigt att de kommer tillbaka på plats igen!

 

Ta fram linjeflaggor från övervåningen. En förälder eller ledare från vårt lag är linjedomare för vår sida och ge en linjeflagga till motståndarlaget som sköter sin sida.

Ta med "Heja Fotbolls"-skylten (se mer information nedan).

Till domaren finns domarkläder och gula och röda kort på övervåningen. Domaren håller med egen visselpipa.

 

Matchbollar (3 st) finns på övervåningen. Använd egna träningsbollar till uppvärmning.

Hörnflaggor finns i källarförrådet.

Kom överens med motståndarlaget om ni ska använda "Grönt Kort" (se nedan).

Precis före matchstart samla lagen, domare och publik och hälsa välkomna till matchen samt läs upp (ledare eller förälder) budskapet i "Heja Fotboll".

 

Efter matchen flyttas målen 2-3 meter bakom mållinjen för att underlätta klippning av gräsmattan.

 

Fyll i en domarkvitto med matchnummer, vilka lag som möts och domarens namn och fullständiga personnummer. Om det är domarens första match ska även domarens bankkontouppgifter fyllas i. Glöm inte att kvittot ska vara underskrivet av ansvarig ledare. Domarkvitto finns på ovanvåningen i klubbhuset och ska ifyllt lämnas i avsett fack på samma ställe.

 

Resultatrapportering ska göras av hemmalaget inom en timme från matchslut, antingen via SMS eller Fogis. Detta för att ev. tabeller på hemsidan ska uppdateras så fort matcherna är spelade. 
SMS-rapportera matchresultatet med sms till 0730-126126 genom att skriva matchnummer och resultat t.ex 144001001 4 2, alltså resultat 4-2 i match 144001001. Matchnummeret finns i Fogis.

 

Grovstäda omklädningsrummen (sopa golv och töm papperskorgar) och plocka undan använt material.

 

Servering vid matcher

Vid våra matcher på Karstorp uppmuntrar föreningen alla lag att erbjuda servering! Förutom att det är trevligt att erbjuda publiken, spelarna och motståndarna fika så ger det även föreningen bra intäkter.

Detta gäller för servering vid hemmamatcher och minicuper för i år: 

  • Ej seriespelande lag kan vid cuper och poolspel ordna med egen servering (eget hembakat, eget inköp av korv, hamburgare m.m.) och ta intäkterna till sin lagkassa/lagkonto. Man kan även använda föreningens servering men då ska förstås intäkterna gå till föreningens kioskkonto.
  • Seriespelande lag ska använda sig av föreningens servering och intäkterna ska gå till föreningens kioskkonto. Vid våra hemmamatcher är det trevligt att erbjuda kaffe och fika och föreningens servering är enkel att använda och allt finns på plats utan att något måste inhandlas eller bakas. Intäkterna från serveringen går till avgifter för seriespel, planhyra och domararvoden m.m.

Kontaktperson för inköp till serveringen är Magnus Fält på Daglig verksamhet, magnus.falt@vastervik.se, mobilnr 070-594 17 04 (arbete) och 070-840 84 86 (privat). Daglig verksamhet kommer att fylla på serveringsförrådet under veckorna men ska man ordna en cup eller poolspel och vill använda föreningens servering är det bra att kontakta Magnus så att de kan köpa in lite extra vid det tillfället.

Det finns två vagnar till serveringen om matcher är på olika planer. En ihopfällbar vagn finns i förrådet under trappan i klubbhuset och den andra står i hallen. Instruktioner hur serveringen ska skötas finns i köket i kanslihuset.

Det är bra om föräldrar kan ansvara för serveringen vid match och tanken är att det ska vara enkelt att ta med fikaserveringen ut till planen där matchen spelas. All betalning sker med swish.

OBS! Om man behöver använda klubbhuset vid cuper och matchsammandrag måste man boka lokalen via Dennis Johansson på 070-9494275 (så att det inte krockar med uthyrning).

 

Heja fotboll-konceptet

Som medlemsförening i Smålands fotbollsförbund krävs det att föreningar följer Smålands fotbollsförbunds koncept ”Heja Fotboll” runt sina matcher. Vid våra matcher ska vi informera om "Heja Fotboll" genom att före matchstart samla lagen, domare och publik och hälsa välkomna till matchen samt att ledare eller förälder läser upp budskapet i "Heja Fotboll".

Konceptet ”Heja Fotboll” är en satsning för att skapa god stämning på våra matcher för spelare, ledare, domare och publik och är uppbyggd på följande ledord:

  • SPELARE respekterar domare, ledare och båda lagens spelare
  • LEDARE agerar föredömligt mot spelare, domare och ledare
  • DOMARE dömer och alla respekterar domsluten
  • PUBLIK hejar på ett positivt sätt med ett vårdat språk

Material finns på ovanvåningen i klubbhuset (väst, skylt m.m.)

Se mer information på följande länk: https://www.smalandsfotbollen.se/heja-fotboll2/

 

Grönt kort-konceptet

Grönt Kort är en satsning för att uppmuntra till fair play i barn- och ungdomsfotbollen. Kortet delas ut av respektive motståndarlags ledare till en spelare i vardera lag som utmärkt sig på ett schysst sätt. Majoriteten av alla spelare är schyssta, men den som får ett Grönt kort har utmärkt sig lite extra. Grönt kort delas ut efter alla seriematcher i åldrarna 8-14 år.

Grönt kort finns på ovanvåningen i klubbhuset eller skickas ut till ledare (från SvFF).

Se mer information på följande länk: https://aktiva.svenskfotboll.se/tranare/vardegrund/gront-kort/

 
 
Samarbetspartners
Instagram