Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Ledarsida
Västerviks FF har ett 60-tal ledare som jobbar ideellt i föreningen. Som stöd för dig som ledare i vår barn- och ungdomsverksamhet har vi VFF-modellen - en policy som beskriver hur du som ledare ska arbeta med ditt lag. Det är också viktigt att du som ledare informerar föräldrarna om VFF-modellen och vilka krav som ställs på föräldrarna. VFF-modellen finns under länken dokument. På Ledarsidan hittar du nyheter och information som du behöver som ledare i VFF.
Erbjudande om Målvaktsutbildning
2019-03-18 21:46
Hej,
har vi någon ledare som önskar utbilda sig till målvaktstränare så finns chansen i Vimmerby nu den 14/4. Se nedanstående mail. Om du är mer intresserad så kan du maila oss på vasterviksff.sektion@gmail.com, så kommer det en inbjudan per mail.

/Fotbollssektionen


Hej.​

Nu efter påtryckningar från många fotbolls- föreningar i norra delen av Småland har vi äntligen  fått till ett​ bra tillfälle för intresserade att utbilda sig som målvaktstränare.


Ta nu möjligheten att förkovra som målvaktstränare, detta är första steget för att sedan om du vill utbilda dig vidare på SvFF:s tränarstege. Kursen är obligatorisk​.


Kursen diplom-C målvakten kommer att gå i Vimmerby IF regi.Målvaktstränarutbildning C-diplom Kortkurs
Ledare som redan gått Tränarutbildning C kan gå en kortare variant av Målvaktstränarutbildning C. Ledarutbildningen sker på hemmaplan och tar ca 4h + webbuppgifter som man gör innan utbildningsdagen. Utbildningen består av både teori och praktik. Under dagen går vi bland annat igenom barn och ungdomars utveckling, målvaktsträning i olika åldrar, praktiska träningsprogram mm.Hälsningar
MIKAEL KRANTZ
Vimmerby 

Information om ledarträffen 28/3
2019-03-13 20:47
Alla lag kallas med minst en representant till kl 18.00 på klubbhuset. Kallelse är utskickad, men prata ihop er med samtliga ledare i era lag om det skulle vara så att inte alla fått kallelse. 
Dagordning för mötet finns under fliken Dokument/Information till vänster, men viktigast är att ni är förberedda på:

  • Inventering (OBS Alla lag ska komma förberedda):

1)Inventera matchställ (har ni allt som behövs?, och ta med matchstället till mötet så att vi kan se vad som finns och byta mellan de lag som ska ärva. 

2)Inventera träningsutrustning (västar, koner, bollar). Vad behöver ni, hur mycket finns i föreningen?

-Medicinväskor, ta med det ni har så att vi kan se vad som behöver kompletteras.

-Övriga utrustningsönskemål ni behöver till säsongen tas upp och stäms av.


Väl mött!
Fotbollssektionen

Info från Smålands FF
2019-03-12 13:04

Hej på er allihop! 

Nedanstående mail har kommit till sektionen nu idag. Läs igenom och maila frågor och funderingar kring det till vasterviksff.sektion@gmail.com eller hör av er direkt till Rebin enligt nedan. Ansökningar till Idrottslyftet hanteras via Daniel Karlsson eller Henrik Arkåsen. 


MVH
/Fotbollssektionen gnm Henrik Arkåsen"Innan tävlingssäsongen drar igång och under försäsongen är det hög tid för fortbildning för oss tränare. Det är viktigt med utbildning för att vi ska kunna skapa så bra utvecklingsmiljöer som möjligt för våra spelare. Med det sagt vill jag rekommendera några av våra aktiviteter som vi genomför under våren:   • Lagbesök. Smålands FF erbjuder kostnadsfria Lagbesök utifrån SvFF:s Spelarutbildningsplan. Aktiviteten är kostnadsfri för föreningen tack vare vårt idrottslyft. Kort kan man säga att ett Lagbesök innebär att en av våra utbildare åker ut till ett (eller flera) lag i din förening. Under besöket har vi ett kortare teoripass (ca 45 min) och sedan går vi ut och har praktik med lagets spelare (60-90 min). Du väljer vilken nivå vi ska inrikta oss på och de olika nivåerna är: Nivå 1: 6-7 år, Nivå 2: 8-9 år, Nivå 3: 10-12 år, Nivå 4: 13-14 år och Nivå 5: 15-19år. Fördelen med Lagbesöket är att vi kan komma ut under en ordinarie träningstid med ditt lag, du behöver således inte lägga till en ytterligare aktivitet i din kalender. Är ditt lag intresserade av detta? Hör av dig till undertecknad med ditt mobilnummer och vilken förening du tillhör. 

 

  • Spelformsutbildning. F r o m 2019 implementeras SvFFs nya spelformer fullt ut. Om ditt lag/förening vill ha utbildning i den spelform ni befinner er i kan vi komma ut och hjälpa er med detta. Aktiviteten är kostnadsfri för föreningen tack vare vårt idrottslyft. Vi genomför ett teoripass med er ledare på ca 90 min. Vi genomför utbildningar kring respektive spelform, dvs 3 mot 3, 5 mot 5, 7 mot 7, 9 mot 9 och 11 mot 11. Är du intresserade av detta? Hör av dig till undertecknad med ditt mobilnummer och vilken förening du tillhör.


Vänliga hälsningar

 

Rebin Mardan

Tränar- och ledarutbildningskonsulent

Tel. vx: 036-34 54 00 / Direkt: 036-34 54 48

Ledarcoach 2018/2019
2019-02-24 21:40
Vi jobbar vidare med Smålandsidrottens satsning Ledarcoach, som jag nämnt vid de tidigare mötena. Projektet syftar ju till att
hjälpa föreningar att behålla och rekrytera ledare samt utveckla den idrottsliga verksamheten hos oss. 
Jag är utsedd som vår förenings coach och kommer under den närmaste tiden finnas lite här och var på träningar för att kunna plocka upp frågeställningar och sprida information. 

Nu har vi redovisat projektet tillsammans med Kenth Karlsson som är vår SISUkonsulent och nu börjar vi jobba med arbetet att få ut allting i "verkligheten" när säsongen sätter igång på riktigt

Vid ledarträffen den 28/3 kommer jag att hålla en dragning för er allihop om vilka fina möjligheter det finns att hitta hjälp och stöd bl a på webben. Det finns verkligen toppengrejer i det här materialet!
Innan det mötet ligger en hel del här på sidan under Dokument/information i mappen Ledarcoach 2018/2019. Kolla gärna i den och följ länkarna. Maila mig på vasterviksff.sektion@gmail.com om ni har några frågor eller funderingar.

/Henrik ArkåsenPreliminär serieindelning klar
2019-02-21 10:52
Hej,
nu är den preliminnära serieindelningen ute på: 

http://www.smalandsfotbollen.se/barn-ungdom/arkiv/2019/02/preliminar-serieindelning-ungdom/

Gå dit och kolla upp ert lag. Om ni har synpunkter och vill göra något åt det, så får ni själva ta kontakt enligt info på den sidan.

Mvh
Fotbollssektionen

Sista anmälning till c-diplom och ändring från Smålands FF
2019-02-17 22:56
Hej på er!
Jag har nu fått reda på att den sista anmälningsdagen för c-diplomskursen i mars är den 20/2 för att hinna få fram allt material. 
Snacka gärna ihop er med era ledarkollegor i laget, så att vi kan uppfylla vårt mål om att ha så många utbildade ledare som möjligt i varje grupp. Det gör skillnad för er och barnen. 

Smålands FF har flyttat om i schemat med sina föreningsträffar. Den som skulle vara i slutet av februari är flyttad.
Den 25 mars är det istället ungdomledarträff i Vimmerby som det vore kul om vi kunde åka ett gäng på. Från fotbollssektionen blir det ett par som åker, men med tanke på alla nyheter som finns i år skulle det vara bra om det är några av er andra ledare också som åker med. Mer info på http://www.smalandsfotbollen.se/utbildning-tranare/arkiv/2019/02/ungdomsledartraffar/

 Anmäl ditt deltagande på vasterviksff.sektion@gmail.com

/Fotbollssektionen gnm Henrik Arkåsen

Påminnelse om anmälan till C-diplom och info om futsal-sm för ungdom
2019-02-06 11:39
Morsning!
Nu har det börjat trilla in lite anmälningar till vårens kurs på hemmaplan. Superkul! 
Alla ni som vill gå första steget i ledarutbildningen är välkomna in med anmälan till henrik@restaurangguldkant.se. Glöm då inte att anmäla om ni har någon form av specialkost, då ni får fika och lunch under dagarna. 
Att lägga dessa två dagar i mars kommer att ge er mycket inför säsongen vågar jag lova. Dessutom är det ju enkelt att göra det när vi är på hemmaplan :-).

Sektionen har också fått lite extra info från Svenska FF angående Futsal-sm för ungdom. Om det är något lag som ska vara med där och vill ha det mailet så är det bara att höra av sig till vasterviksff.sektion@gmail.com

Mvh
Fotbollssektionen gnm Henrik Arkåsen
Bekräfta aktiviteter
2019-02-05 17:11

Nu är det dags att rapportera in LOK-stöd för alla våra aktiviteter 2018-07-01--2018-12-31. Som ni säkert vet får vi bidrag från staten samt kommunen för alla aktiviteter som vi anordnar för barn och ungdomar 7-25 år. Detta är en viktig inkomstkälla för föreningen.


I Sportadmin finns det fortfarande en hel del aktiviteter som är obekräftade (lyser rött) för vissa lag (många lag har skött det exemplariskt). Vänligen gå snarast in på ditt lags närvaroflik för 2018 i Sportadmin och kontrollera så att alla aktiviteter samt deltagare är bekräftade (gröna), om inte se till så att de blir det. Ett tips för framtiden är att alltid bekräfta aktiviteterna så fort som möjligt löpande, gärna med hjälp av mobilen direkt på träning/match. Tack för visad förståelse.


Mvh StyrelsenDags för ledarutbildning!
2019-02-03 19:10
Hej allihop! 
Härmed inbjuder vi de ledare som ännu inte gått det första steget i tränarutbildningen att göra det i vår. Vi vill ju att så många som möjligt är med och genomför den därför innan säsongen drar igång på riktigt. 
Det är en mycket uppskattad kurs av alla som har gått och det ger en bra grund att stå på i sitt ledande av barnen. Så ta chansen att gå den - det är både kul och lärorikt för alla som ska vara med under året.
/Fotbollssektionen

C-TRÄNARUTBILDNING PÅ HEMMAPLAN

Västerviks FF kommer att i samarbete med Smålands FF att arrangera en C-tränarutbildning. Tränarutbildning C vänder sig till tränare för barn upp till och med 12 år men är också en obligatorisk instegsutbildning för alla som vill gå vidare inom Svenska FFs utbildningsprogram.


Målgrupp: Ledare/ tränare som inte gått någon utbildning tidigare eller som bara gått Avspark, inte gått färdigt alla fyra Bas 1 kurserna, Grundkursen, U1, U2 eller S1. 

Innehåll: Ledarskap, Barnet i centrum, Barn och ungdomars utveckling, Svenska FF:s riktlinjer för barn och ungdomsfotboll.

Kursupplägg: Fysisk träff (1 dag) + Webbuppgifter + Fysisk träff (1 dag) Varje träff innehåller praktikpass (inomhus) där kursdeltagarna ska vara ombytta och delta i övningarna.

Kursplats/datum: Karstorp, Dag 1 10/3 och Dag 2 24/3 kl 9-17

Kontaktperson: Henrik Arkåsen, henrik@restaurangguldkant.se eller Åsa Kongstad, asa_kongstad@hotmail.com 070-6905102

Anmälan senast 18/2 till Henrik

För att få godkänt på kursen måste du delta vid båda tillfällena. 


Övrigt: Efter C-diplomskursen kan man välja att gå "B-Diplom Ungdom" (ungdomsspår) eller "UEFA B" (seniorspår). Mer information om detta finns på www.smalandsfotbollen.se

Kommande matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Västerviks FF, 25/02 20:53 
Västerviks FF, 18/02 08:29 
Västerviks FF, 29/01 06:56 
Västerviks FF, 16/01 22:53 
Västerviks FF, 15/01 09:32 
Västerviks FF, 14/01 16:29