SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Västerviks Fotbollsförening
Så många som möjligt - så länge som möjligt
P 04-05

Säsongen 2021 går P04/05 ihopmed juniorlaget. Information om träningar, kontaktuppgifter etc finns på juniorlagets sida. Denna hemsida kommer att avvecklas.
Zuperlaget
2020-09-17 21:50
Övre plan: Karim, Melvin, Elias, Omar, Amadeus, Amer, Vilgot, Alex, Jonte, Oscar. Undre plan: Mehmet, Ville, Albin, Gabbe, Herman, Elias
Är det Smålands bästa P16-lag på bilden? Efter en övertygande 3-0-seger mot ett starkt Hossmo på torsdagskvällen står ”bara” Jönköping Södra i vägen för VFF:s kanske största framgång på ungdomssidan någonsin. Laget är framme i DM-final!!! Ett ramstarkt försvar under ledning av Mehmet Tekbas höll tätt hela matchen. De fåtaliga gånger som Hossmo kom till avslut stod Elias Swärd i vägen. Hossmo var också mycket försvarsstarka och släppte inte till så många målchanser. De tvingades dock ofta över gränsen i det fysiska spelet när våra kvicka spelare var på väg igenom. Det utnyttjade vi tillfullo. Första målet dunkade Elias Hallberg in efter retur på en frispark. De både andra målen gjordes på frisparkar direkt i mål från långt håll. Mehmet Tekbas och Albin Kito svarade för varsitt konstverk. Den 11 oktober spelas finalen.
Gemensam träningsgrupp med P05
2020-01-26 09:39
Kommande vecka drar försäsongsträningen igång på allvar. Vi ledare i VFFs P04 och P05-lag har enats om att samarbeta mer denna säsong. Vi kommer att ha en gemensam träningsgrupp med spelare födda 04 och 05, men anmäla var sitt lag i seriespel. Det finns flera anledningar till att vi gör detta; 

- P 05-truppen är så liten idag att det är svårt att bedriva kvalitativa träningar med enbart 05-spelare. Sedan tidigare finns det ju en handfull 05-spelare som spelar i 04-laget. Även vår 04-trupp har minskat lite de senaste åren och det finns plats för fler på träningarna. 
- P 05 har inte någon ledare som är beredd att ta helhetsansvar för laget.  Det finns däremot flera ledare som kan vara med som assisterande på träningar. Magnus Lantz från P05 kommer också hålla en träning i veckan.
- P 04-laget har två tränare (Petter och Fredrik) men de kan sällan hålla i träningarna tillsammans, eftersom Fredrik jobbar på annan ort i veckorna. Det finns därför behov av att få hjälp av 05-ledare för att få bättre kvalitet och fart på träningarna. Det blir alltid bättre om man är minst två ledare på träningarna. 

Vi ser alltså denna lösning som en vinst för båda lagen. 

Petter och Fredrik kommer fortsatt att vara fokuserade på 04-laget i seriespelet, medan 05-ledarna hjälps åt att sköta seriespelet i 05-laget. Det kan bli aktuellt att vi också samarbetar i seriespelet genom att ”låna” spelare av varandra.

För P04 är ju Gotha cup ett stort mål för säsongen. Där gäller som tidigare att det är de som varit med och sparat till turneringen som åker med i första hand.

Vi tror att vi med detta samarbete har bäst förutsättningar att få så många som möjligt att fortsätta spela fotboll, och med så bra kvalitet på träningarna som möjligt. 

Från den 28 januari kommer vi att träna tre gånger i veckan: tisdagar kl. 17.00(fysträning med Fredrik Hallberg på gymnasiets friidrottsarena), onsdagar kl. 20.30 på konstgräset och fredagar kl. 16.30 på konstgräset. 

Med vänliga hälsningar
Ledarna i VFF P 04 och P 05
Min fotboll, följ VFF P04
2019-09-19 22:56
Hej! Här kommer en länk för att följa vårt lag Västerviks FF P04 på Min Fotboll. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Följ oss på Min Fotboll och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram vårt lag! 
https://minfotboll.app.link/6xbCeiPr7Z

Eskilscupen i sammandrag
2019-08-04 22:03
Resultatmässigt blev cupen en blandning av sött och salt. Ett mycket övertygande gruppspel med tre raka vinster och 10-0 i målskillnad gjorde att självförtroendet var på topp inför kvalmatchen som avgjorde om det skulle bli a-eller b-slutspel. I första halvlek mot Lindome fick vi inte spelet att stämma och i paus var det underläge med 0-1. En kraftfull forcering hjälpte inte mot all världens samlade otur i form av ribba, domare och felstudsar. Förlusten var ett faktum och energin i gänget sjönk betänkligt när vi inte fick tävla om seger i a-slutspelet. 

Kvartsfinalen i b-slutspelet blev tyvärr ett bottennapp, även om vi i andra halvlek, synnerligen elegant, lyckades sätta två reduceringar i samma kryss. Efter en usel första halvlek var vi för långt efter.

Den stora behållningen för oss (mig och Fredrik) har dock varit att umgås i fyra dagar med era underbara grabbar. Vi har haft skitskoj tillsammans och Fredrik och jag har lärt oss mycket, bland annat hur man bedriver jordbruk via mobilen och hur man spelar stress med ”rövsvida”. Om någon mot all förmodan inte vet vad vi menar - fråga era söner 😀. På det sättet är det mycket roligare att bo i en minimal gympasal med 40 andra, än att vara på en cup med hotellboende. Sedan var det lite skralt med en toa och två duschar. Det doftar inte heller liljekonvalj i sovsalen när 34 spelare hänger sina matchställ på tork efter fjärde matchen...

Slutligen: ett stort tack till medföljande föräldrar och syskon för stöttning och hjälp med mellanmål och annat. Vi vill också tacka Måns farfar och farmor, Dennis och Eva, som sponsrade laget genom att betala för allt bränsle i våra minibussar. 

/Petter
Futsal-SM över för VFF
2019-03-03 12:27
Segerjubel efter vinsten mot Torslanda
Futsal-SM i helgen började i dur men slutade i moll för VFFs P15-lag. Förutsättningarna var klara; ettan och tvåan i gruppen bestående av VFF, Tyresö FF, Torslanda IK och Åby IF gick till semifinal. På fredagkvällen spelades första matchen mot Tyresö.

VFF avgick med segern trots ett vilt kämpande och brutalt spelande motståndarlag. Albin Kito levererade två mål i 3-1-segern, framspelad av radarpartnern Melvin Svensson. I målet stod Elias Hallberg för en rad fantomräddningar. VFF låg lågt i försvaret och satsade på sylvassa kontringar. Vi stod upp fantastiskt mot det övertaggade motståndet och klarade oss undan med en blåtira och lite lättare skavanker.

Lördag förmiddag spelades andra matchen mot en av de förhandstippade favoriterna - Torslanda från Göteborg. VFF genomförde en mycket bra match taktiskt. Trots ett tidigt underläge vände vi på matchen och Herman Östin bombade in segermålet till 2-1 med ett skott i krysset. Herman som kvällen innan besökte sjukhuset med befarat benbrott efter drabbningen mot Tyresö.

Det bäddade för ett gyllene läge att gå till semifinal. Seger, oavgjort eller förlust med högst ett mål gav garanterad semifinalplats. Om Tyresö tog poäng mot Torslanda hade  vi råd att förlora stort.

Matchen mot Åby inleddes lite darrigt men vi blev mer och mer stabila. Det stod 0-0 i paus trots chanser åt båda håll. I mitten på andra halvlek gjorde Åby 1-0 på en knallhård frispark. Efter det spelade VFF skickligt på klockan och semifinalplatsen såg säkrad ut, när Åby plötsligt fick en kontring. Med 13 sekunder kvar gjorde de 2-0. Samtidigt vann Torslanda den andra matchen med 5-4 och VFF slutade trea i gruppen. Med minsta möjliga marginal missade vi semifinal och chansen att vinna SM-guld. Rullgardinen ner i detta SM och besvikelsen bland spelarna var enorm.

Vi ledare är enormt stolta över det som laget åstadkommit, både i helgen och under tidigare kvalmatcher fram till SM. Vi har visat att vi faktiskt hör hemma bland Sveriges bästa P15-lag. Nu väntar en spännande utesäsong där vi ska göra allt för att visa att vi är lika duktiga utomhus som inomhus.

/Petter, Tomas, Jakob, Fredrik 
Utbildningsläger för 05:or
2019-03-01 11:58
För de pojkar i laget födda -05 är det utbildningsläger arrangerat av Smålands fotbollsförbund den 19 maj. Det är fri anmälan som var och en gör på www.smalandsfotbollen.se/spelarutbildning. Den 27-30 juni är det Västervikslägret som man också anmäler sig till på samma sida.
Mer jobb på Max
2019-02-14 21:13
För att dryga ut lagkassan får vårt lag jobba fler dagar på Max under våren och sommaren. Här är schemat:

Vårens schema på Max för P15:

Lördag 16/2 kl 11-14 August, Gabriel.   Kl 12-15Abdulkarim, Victor

Lördag 16/3 kl 11-14 Alex, Elias H. Kl 12-15Herman, Rasmus

Lördag 13/4 kl 11-14 Omar, Elias G.  Kl 12-15Vilgot, Måns

Lördag 18/5 kl 11-14 Mehmet, Elias S.  Kl 12-15Brian, Oscar

Lördag 15/6 kl 11-14 Melvin, Jonathan.  Kl 12-15Ville, Albin

 

En lördag per månad -  hjälpa till med att blåsa upp ballonger, dela ut ballonger till barnen, dela ut flyers,  gå i tigerdräkt.

Fri mat efter avslutat arbetspass.

 

Om ni får förhinder – försök byta tiden med någon. Om inte det funkar så hör av er så kan vi ta till reservlistan, tel. 0767-68 20 77.

P 15 till SM-slutspel
2019-02-09 18:26
Rad 1: Fredrik J, Brian B, Alex L, Omar T, Gabriel P, Oscar J, Albin K, Tomas J Rad 2: Jakob J, Mehmet T, August J, Ville G, Melvin S Liggande: Elias S, Elias H
Den 9 februari spelade VFF P15 den sista kvalomgången till SM-slutspelet i futsal. Kvalet spelades i Norrköping och det var lag som avancerat vidare från kval i Södermanland, Stockholm, Östergötland och Småland  som gjorde upp om en plats i slutspelet. Lagen som möttes var Täby United, Linköping FF ungdom, IFK Mariefred och Västerviks FF.

VFF mötte först Linköping FF ungdom och vann matchen ganska enkelt med 4-0. Match två spelade VFF mot IFK Mariefred, och trots ett par slarviga inledande minuter vann VFF matchen med förkrossande 8-0. 

Sista matchen mot Täby United blev direkt avgörande. Täby hade 4 poäng efter sina första matcher och för VFF räckte det med ett oavgjort resultat för att vinna gruppen. Täby tog tidigt ledningen, men Albin Kito kvitterade i mitten av första halvlek. Resten av matchen dominerades spelmässigt av Täby, men VFF höll undan till 1-1 genom ett starkt kämpande av alla spelare.

Nu väntar alltså SM-slutspel den 1-3 mars i Helsingborg. Det är 8 lag i Sverige som ska göra upp om den fina utmärkelsen SM-mästare i futsal för P15.
VFF 2:a i Småland
2019-01-05 16:23
Söndagens futsal-kval till SM slutade med en andraplats för VFF P04. De två första lagen i en sexlagsgrupp avancerade till ett regionalt kval till SM som avgörs i Svärtinge utanför Norrköping den 9 februari. 

VFF inledde turneringen den 6 januari med fyra raka segrar mot Färjestaden, Huskvarna FF, Markaryd IF och Gnosjö IF. I en ren gruppfinal ställdes VFF mot Jönköping Södra, som också gått obesegrade genom sina fyra första matcher. VFF styrde spelet första halvan av matchen. När Jönköping gjort 1-0 blev dock uppförsbacken för brant, och VFF fick nöja sig med en andraplats i turneringen. Det innebar också att VFF kom tvåa i DM i futsal. En spännande fortsättning väntar i februari.
Eskilscupen 1-4 augusti
2019-01-03 20:04
Vi är anmälda till Eskilscupen i Helsingborg den 1-4 augusti. Det är en av Sveriges största cuper med ca 700 lag och 13 000 spelare. Vi återkommer med anmälan till cupen. Kostnaden per spelare är ca 1 200 kr. Om ni vill läsa mer om cupen kan ni gå in på www.eskilscupen.nu. 
Västervikscupen 3/3 Resultat
2018-02-26 09:12
De vinnande lagen: Karim, Brian, Melvin, Alex, Björn, Vilgot, Ville, Elias G, Herman, Omar, Albin, Oscar, Mehmet, Rasmus, Hugo och Måns. Elias S och August deltog också.
Härligt spel av båda lagen ledde till slut fram till cupseger. Bra jobbat av alla inblandade inklusive motståndare och domare. 

Eftersom båda VFF-lagen gick till final spelades inte finalen.

Grupp A:
Hjorted/Totebo
IFK Västervik
VFF 2
Vimmerby

Grupp B:
VFF 1
Ankarsrum
Hjulsbro
Oskarshamns AIK

A: 09:00  HT - IFK 0-1
B: 09:20 VFF1 - Ankarsrum 2-1
A: 09:40 VFF2 - Vimmerby 3-2
B: 10:00 Hjulsbro - OAIK 2-0
A: 10:20 VFF2 - IFK 1-0
B: 10:40 OAIK - VFF1 1-1
A: 11:00 Vimmerby - HT 1-0
B: 11:20 Ankarsrum - Hjulsbro 3-1
A: 11:40 HT - VFF2 0-4
B: 12:00 Ankarsrum - OAIK 0-3
A: 12:20 IFK- Vimmerby 0-1
B: 12:40 Hjulsbro - VFF1 0-1

Placeringsmatch: 13:10 HT -  Ankarsrum 1-3
Kvart1: 13:30  IFK - Oskarshamns AIK 0-1
Kvart2: 13:55  Vimmerby - Hjulsbro 2-1 SD
Semi: 14:20 VFF2 - Oskarshamns AIK 4-1
Semi: 14:45 VFF1 - Vimmerby 2-1
Final: 15:20 VFF 2 - VFF 1

VFF-seger i HT-cupen
2017-12-26 17:25
Vinnarlaget: Ville, Brian, Elias G, Karim, Elias S, Vilgot, Hampus, Isak och Melvin. Demoncoacherna Petter och Fredrik får också spegla sig i framgången
Annandagens HT-cup bjöd på en VFF-slutsegrare, för tredje gången av fyra möjliga. Sju lag kom till start och alla mötte alla i gruppspelet. VFF lag 1 stod som slutsegrare efter gruppspelet. Enda förlusten kom i internmatchen mot VFF 2. Ettan och tvåan möttes sedan i en final. Finalen spelades mot Frödinge/Storebro och slutade 2-1 till VFF 1. 

VFF 2 spelade lite knackigare och slutade på fjärde plats i gruppspelet.
Lyckat samarbete gav cupvinst i Linköping
2017-10-15 18:41
Mehmet, Alex, Vilgot, Melvin och Rasmus som stolta segrare
5 av våra killar var med och hjälpte Oskarshamns AIK att få ihop lag till McDonalds cup i Linköping, även Högsby bidrog med en spelare.

Samarbetet blev så lyckat att det räckte ända fram till Cupseger!

Resultaten såg ut enligt följande:
Gruppspel:
Smedby 3-1 
Derby 1-2
Djurgården 6-0
Lindsdal 5-1
Final:
Triangels IK 6-0


Dubbel serieseger fjärde året i rad
2017-10-01 18:01
Laget mot Oskarshamn jublar efter segern
För fjärde året i rad vinner VFF båda serierna. Den ena serien har varit avgjord ett tag, medan segern i den andra serien säkrades idag. Oskarshamns AIK kom till Karstorp och fick åka hem med 0-6 i baken. Vi gjorde en formidabel insats från första minuten. I paus ledde vi med 1-0 sedan Melvin slagit in ledningsmålet. Ledningen hade kunnat vara betydligt större sett till chanserna. Det lossnade dock ordentligt i andra halvlek som vi vann med 5-0. OAIK hade inte ett enda skott på mål under hela matchen. Segern innebar att vi slutade tre poäng före ett starkt spurtande Hultsfred. I omklädningsrummet efteråt ekade den klassiska ramsan "Sigge Sagge Sigge Sagge Hej Hej Hej" som vore vi tillbaka på det glada 70-talet. Barnen såg förundrade ut när vi först introducerade ramsan men gjorde den snabbt till sin.

Tack alla spelare och föräldrar för denna säsong 😀⚽️. Vi återkommer inom kort med tid och plats för en välförtjänt avslutning. I kalendern framgår tider för träningar inomhus och på konstgräset.

Petter, Calle, Pelle och Fredrik 
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Västerviks FF, 08/03 09:52 
Västerviks FF, 27/01 17:01 
Västerviks FF, 16/09 21:08 
Västerviks FF, 27/04 09:40