Spelarmanual för Västerviks Fotbollsförening

Spelare inom VFF:s barn- och ungdomsfotboll ska känna till och följa dessa regler:

• Vi lyssnar och följer våra ledares instruktioner
  • Vi respekterar varandra och gnäller inte på varandra inom laget
  • Vi talar aldrig illa om varandra, ledare, motståndare eller domare
  • Vi använder ett vårdat språk
  • Vi följer fotbollens regler och respekterar domarens beslut
  • Vi spelar juste och respekterar fair play
  • Vi hejar på och stöttar vårt eget lag och hånar inte motståndarna
  • Vi hälsar på varandra före match och tackar motståndare och domare efter match
  • Vi verkar för att fotbollen ska vara drog- och dopingfri

Det här förväntar sig Västerviks fotbollsförening av sina spelare:

VFF:s spelare ska vara medvetna om att när man bär föreningens kläder eller deltar i föreningens arrangemang så representerar man föreningen.

Spelare inom VFF:s barn- och ungdomsfotboll är förebilder för yngre spelare och ska uppträda på ett trevligt och hjälpsamt sätt.

Spelare ska alltid göra sitt bästa under träning och match. Ibland gör man misstag men det viktigaste är att man försöker och kämpar för att göra sitt bästa.

Spelare och deras familjer ska hjälpa till med olika aktiviteter för att föreningens helt ideella verksamhet ska fungera. Dessa aktiviteter är försäljning, att vara bollkallar och bollisor på matcher, städdag vid klubblokalen samt att hjälpa till med skjutsning, tvätt och servering vid lagets egna matcher.

Spelare och deras familjer ska hålla sig uppdaterade på den information från VFF som förmedlas från ledare eller styrelse, oftast via mail eller hemsidan. Vid frågor eller problem ska man vända sig direkt till sina ledare. Det är viktigt att man meddelar om spelaren inte kan delta på match eller om spelaren vill sluta.

Spelare ska infinna sig på utsatt tid för samling vid varje träning och match.

Spelare ska ha rätt utrustning till varje träning och match.