P 04-05

Info om fotbollssäsongen
2020-04-01 10:56
Detta gäller just men kan ändras med kort varsel!
Uppdaterad 1:a april:

Info från Sveriges fotbollsförbund:
Träningsverksamhet
Sedvanlig fotbollsträningsverksamhet bör, utifrån vad varje förening själv bestämmer, tills vidare kunna genomföras som planerat och i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott,
som innebär bl.a. följande:
• Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta.
• Aktiviteterna kan behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.
• Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
• Aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk.
• Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
• Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
• Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
• Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.

Info från Smålands FF 27:e mars.
Alla ungdomsserier 10-16 år lottas och spelas som planerat från slutet av april. Här kommer bara höstomgångarna vara tävlingsgrundande i de serier 13-16 år där tabell och resultat redovisas.
Övriga matcher (våromgångarna) kan spelas som träningsmatcher efter iakttagande av myndigheternas råd och riktlinjer.

JDM P18 och Ungdoms DM skjuts upp och aktuellt spel pausas till i första hand Kristi Himmelsfärdshelgen. Föreningarna kommer att få ytterligare information vad som kommer att gälla.