Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Västerviks Fotbollsförening
Så många som möjligt - så länge som möjligt
P 04-05

Gemensam träningsgrupp med P05
2020-01-26 09:39
Kommande vecka drar försäsongsträningen igång på allvar. Vi ledare i VFFs P04 och P05-lag har enats om att samarbeta mer denna säsong. Vi kommer att ha en gemensam träningsgrupp med spelare födda 04 och 05, men anmäla var sitt lag i seriespel. Det finns flera anledningar till att vi gör detta; 

- P 05-truppen är så liten idag att det är svårt att bedriva kvalitativa träningar med enbart 05-spelare. Sedan tidigare finns det ju en handfull 05-spelare som spelar i 04-laget. Även vår 04-trupp har minskat lite de senaste åren och det finns plats för fler på träningarna. 
- P 05 har inte någon ledare som är beredd att ta helhetsansvar för laget.  Det finns däremot flera ledare som kan vara med som assisterande på träningar. Magnus Lantz från P05 kommer också hålla en träning i veckan.
- P 04-laget har två tränare (Petter och Fredrik) men de kan sällan hålla i träningarna tillsammans, eftersom Fredrik jobbar på annan ort i veckorna. Det finns därför behov av att få hjälp av 05-ledare för att få bättre kvalitet och fart på träningarna. Det blir alltid bättre om man är minst två ledare på träningarna. 

Vi ser alltså denna lösning som en vinst för båda lagen. 

Petter och Fredrik kommer fortsatt att vara fokuserade på 04-laget i seriespelet, medan 05-ledarna hjälps åt att sköta seriespelet i 05-laget. Det kan bli aktuellt att vi också samarbetar i seriespelet genom att ”låna” spelare av varandra.

För P04 är ju Gotha cup ett stort mål för säsongen. Där gäller som tidigare att det är de som varit med och sparat till turneringen som åker med i första hand.

Vi tror att vi med detta samarbete har bäst förutsättningar att få så många som möjligt att fortsätta spela fotboll, och med så bra kvalitet på träningarna som möjligt. 

Från den 28 januari kommer vi att träna tre gånger i veckan: tisdagar kl. 17.00(fysträning med Fredrik Hallberg på gymnasiets friidrottsarena), onsdagar kl. 20.30 på konstgräset och fredagar kl. 16.30 på konstgräset. 

Med vänliga hälsningar
Ledarna i VFF P 04 och P 05