P 04-05

Eskilscupen i sammandrag
2019-08-04 22:03
Resultatmässigt blev cupen en blandning av sött och salt. Ett mycket övertygande gruppspel med tre raka vinster och 10-0 i målskillnad gjorde att självförtroendet var på topp inför kvalmatchen som avgjorde om det skulle bli a-eller b-slutspel. I första halvlek mot Lindome fick vi inte spelet att stämma och i paus var det underläge med 0-1. En kraftfull forcering hjälpte inte mot all världens samlade otur i form av ribba, domare och felstudsar. Förlusten var ett faktum och energin i gänget sjönk betänkligt när vi inte fick tävla om seger i a-slutspelet.

Kvartsfinalen i b-slutspelet blev tyvärr ett bottennapp, även om vi i andra halvlek, synnerligen elegant, lyckades sätta två reduceringar i samma kryss. Efter en usel första halvlek var vi för långt efter.

Den stora behållningen för oss (mig och Fredrik) har dock varit att umgås i fyra dagar med era underbara grabbar. Vi har haft skitskoj tillsammans och Fredrik och jag har lärt oss mycket, bland annat hur man bedriver jordbruk via mobilen och hur man spelar stress med ”rövsvida”. Om någon mot all förmodan inte vet vad vi menar - fråga era söner 😀. På det sättet är det mycket roligare att bo i en minimal gympasal med 40 andra, än att vara på en cup med hotellboende. Sedan var det lite skralt med en toa och två duschar. Det doftar inte heller liljekonvalj i sovsalen när 34 spelare hänger sina matchställ på tork efter fjärde matchen...

Slutligen: ett stort tack till medföljande föräldrar och syskon för stöttning och hjälp med mellanmål och annat. Vi vill också tacka Måns farfar och farmor, Dennis och Eva, som sponsrade laget genom att betala för allt bränsle i våra minibussar.

/Petter