P 04-05

Futsal-SM över för VFF
2019-03-03 12:27
Segerjubel efter vinsten mot Torslanda
Futsal-SM i helgen började i dur men slutade i moll för VFFs P15-lag. Förutsättningarna var klara; ettan och tvåan i gruppen bestående av VFF, Tyresö FF, Torslanda IK och Åby IF gick till semifinal. På fredagkvällen spelades första matchen mot Tyresö.

VFF avgick med segern trots ett vilt kämpande och brutalt spelande motståndarlag. Albin Kito levererade två mål i 3-1-segern, framspelad av radarpartnern Melvin Svensson. I målet stod Elias Hallberg för en rad fantomräddningar. VFF låg lågt i försvaret och satsade på sylvassa kontringar. Vi stod upp fantastiskt mot det övertaggade motståndet och klarade oss undan med en blåtira och lite lättare skavanker.

Lördag förmiddag spelades andra matchen mot en av de förhandstippade favoriterna - Torslanda från Göteborg. VFF genomförde en mycket bra match taktiskt. Trots ett tidigt underläge vände vi på matchen och Herman Östin bombade in segermålet till 2-1 med ett skott i krysset. Herman som kvällen innan besökte sjukhuset med befarat benbrott efter drabbningen mot Tyresö.

Det bäddade för ett gyllene läge att gå till semifinal. Seger, oavgjort eller förlust med högst ett mål gav garanterad semifinalplats. Om Tyresö tog poäng mot Torslanda hade  vi råd att förlora stort.

Matchen mot Åby inleddes lite darrigt men vi blev mer och mer stabila. Det stod 0-0 i paus trots chanser åt båda håll. I mitten på andra halvlek gjorde Åby 1-0 på en knallhård frispark. Efter det spelade VFF skickligt på klockan och semifinalplatsen såg säkrad ut, när Åby plötsligt fick en kontring. Med 13 sekunder kvar gjorde de 2-0. Samtidigt vann Torslanda den andra matchen med 5-4 och VFF slutade trea i gruppen. Med minsta möjliga marginal missade vi semifinal och chansen att vinna SM-guld. Rullgardinen ner i detta SM och besvikelsen bland spelarna var enorm.

Vi ledare är enormt stolta över det som laget åstadkommit, både i helgen och under tidigare kvalmatcher fram till SM. Vi har visat att vi faktiskt hör hemma bland Sveriges bästa P15-lag. Nu väntar en spännande utesäsong där vi ska göra allt för att visa att vi är lika duktiga utomhus som inomhus.

/Petter, Tomas, Jakob, Fredrik