P 15 till SM-slutspel
2019-02-09 18:26
Rad 1: Fredrik J, Brian B, Alex L, Omar T, Gabriel P, Oscar J, Albin K, Tomas J Rad 2: Jakob J, Mehmet T, August J, Ville G, Melvin S Liggande: Elias S, Elias H
Den 9 februari spelade VFF P15 den sista kvalomgången till SM-slutspelet i futsal. Kvalet spelades i Norrköping och det var lag som avancerat vidare från kval i Södermanland, Stockholm, Östergötland och Småland  som gjorde upp om en plats i slutspelet. Lagen som möttes var Täby United, Linköping FF ungdom, IFK Mariefred och Västerviks FF.

VFF mötte först Linköping FF ungdom och vann matchen ganska enkelt med 4-0. Match två spelade VFF mot IFK Mariefred, och trots ett par slarviga inledande minuter vann VFF matchen med förkrossande 8-0.

Sista matchen mot Täby United blev direkt avgörande. Täby hade 4 poäng efter sina första matcher och för VFF räckte det med ett oavgjort resultat för att vinna gruppen. Täby tog tidigt ledningen, men Albin Kito kvitterade i mitten av första halvlek. Resten av matchen dominerades spelmässigt av Täby, men VFF höll undan till 1-1 genom ett starkt kämpande av alla spelare.

Nu väntar alltså SM-slutspel den 1-3 mars i Helsingborg. Det är 8 lag i Sverige som ska göra upp om den fina utmärkelsen SM-mästare i futsal för P15.