Historik om fotboll för alla
2017-09-07 11:05

Västerviks FFA match startade med två bra insatser

Första februari 2017 startade Västerviks FFA satsning “Fotboll För Alla” vilket är precis som det låter öppet för alla, funktionshindrad, gammal som ung, här får alla vara med efter sin egen förmåga. Hos oss vill vi att alla ska känna sig som en i gänget, vi har medlemmar som tidigare har isolerat sig från omvärlden men som nu genom Fotboll För Alla har lyckats bryta den isoleringen.

Projektet blev verklighet tack vare ett bidrag från allmänna arvsfonden. Man har nu hunnit med tretton träningar och laget kände att det var dags för match. Och det var inte lite vågat att bjuda in Vimmerbys FFA lag. Vimmerbys lag är rutinerat, de har funnits i 9 år och har presterat bra genom b.la vinster i olika cuper.

Text av Per Arvid Andersson IT Spektra